Πώληση μέσω Internet

Ως μια σύγχρονη εφαρμογή το "Εισιτήριο" δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει εγγενώς την δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου.

Η προσαρμογή της εγκατάστασης ώστε να δίνεται στο "Εισιτήριο" η δυνατότητα on-line έκδοσης εισιτηρίων μέσω internet, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός διακομιστή ιστοσελίδας (web server) στο ίδιο τοπικό δίκτυο που βρίσκεται και ο κεντρικός διακομιστής της εφαρμογής (file server).

Στον web server εγκαθίσταται το κομμάτι της παρουσίασης και επικοινωνίας με τους επισκέπτες της ιστοσελίδας (το λεγόμενο web interface), το οποίο μέσω της εφαρμογής επικοινωνίας με την βάση δεδομένων (μέρος της εφαρμογής "Εισιτήριο"), τροφοδοτείται με στοιχεία για τις διαθέσιμες παραστάσεις, τις τιμές, καθώς και την διαθεσιμότητα των εισιτηρίων.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παραγόμενη ιστοσελίδα, είναι "ζωντανά" (live data), πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες τις ιστοσελίδας έχουν ακριβώς την ίδια δυνατότητα να προμηθευτούν τα εισιτήρια τις αρεσκείας τους με αυτούς που θα καλέσουν στο τηλεφωνικό κέντρο ή θα πάνε στα εκδοτήρια.

Όλες οι κινήσεις από την ιστοσελίδα, καταχωρούνται στην ίδια βάση δεδομένων με το κεντρικό σύστημα, ώστε η διαθεσιμότητα των στοιχείων να είναι συνεχής, και η εξυπηρέτηση πελατών να μπορεί να λειτουργήσει με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

Σημειώνεται, ότι το web interface (αυτή καθ' εαυτή η ιστοσελίδα δηλαδή), πρέπει να έχει κατασκευαστεί σε κάποια από τις υπάρχουσες πλατφόρμες, που επιτρέπουν την δημιουργία "δυναμικών" σελίδων (για παράδειγμα σε PHP). Ομοίως το εικαστικό μέρος της ιστοσελίδας, πρέπει να κατασκευαστεί με ιδιαίτερη επιμέλεια, καθώς η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά αξιολόγησης στο internet. Η Λογισμική έχοντας μεγάλη πείρα στις διαδικτυακές εφαρμογές μπορεί να αναλάβει και την κατασκευή του εικαστικού μέρους, και οι ειδικοί της συνεργάτες είναι σε θέση να προτείνουν λύσεις υψηλής αισθητικής για την ιστοσελίδα των on-line πωλήσεών των εισιτηρίων σας.

Η πρώτη υλοποίηση της εφαρμογής με το διαδικτυακό μέρος της αγοράς εισιτηρίων, εμφανίστηκε στα ιντερνετικά δρώμενα με την ιστοσελίδα τής Υπηρεσίας Εισιτηρίων.